Fix törlesztőket kínál az AXA

2011.08.12. 11:22

Sorra állnak elő a bankok a bajba jutott devizahiteleseknek az állami árfolyamrögzítésen felül kínált megoldásaikkal. Az OTP tegnap jelentette be, hogy milyen eszközökkel segíti devizahiteleseit, de elindította Ügyféltámogatónak nevezett programját az FHB is.

Az AXA pénteken jelentette be, hogy útnak indítja a Hitelpajzs nevű programot. Ennek egyik eleme a havi fix törlesztési mód, amely egyaránt igényelhető a már meglévő és újonnan felvett hitelek esetében is, svájci frank, euró és forint devizanemekben egyaránt.

Azoknak az ügyfeleknek, akik ezt a megoldást választják, a szerződéskötéskor meghatározotthoz képest, a későbbi periódusok törlesztőrészlete legfeljebb tíz százalékkal térhet el az első periódusban meghatározott részlettől.

Ezzel előre tervezhetővé válnak a devizahitelek törlesztőrészletei, a hitel teljes futamideje alatt. Az ügyfél törlesztési kötelezettségét forintban és periódusonként rögzítik az aktuális árfolyam és kamatszint alapján, a hitel futamideje rugalmasan változik.

Abban az esetben, ha az árfolyam vagy a kamatszint a rögzítés időpontjában meghatározott értékhez képest az ügyfél számára kedvezőtlenebb irányba változik, a hitel törlesztési ideje kitolódik, míg az ellenkező esetben a hitel visszafizetésének ütemezése akár rövidülhet is.

Augusztus végétől ezen kívül elérhető lesz egy svájci frank alapú termék is, amellyel az ügyleti kamat 5, 10 vagy akár 20 évre is rögzíthető. A KamatPajzs kizárólag a svájci frank alapú AXA jelzáloghitelekkel már rendelkező ügyfelek számára lesz elérhető.