Magyarország varrógép-nagyhatalom lesz

2012.11.05. 12:28

Budapesten nyitott európai kereskedelmi és oktatási központot hétfőn az ipari varrógépeket gyártó kínai Hikari Ltd. és a Hikari-Beo Europe Kft., a budapesti központban most nyolcan dolgoznak. A Hikari-Beo a tervek szerint jövőre legkevesebb ezer, a következő évben pedig kétezer ipari varrógépet értékesít majd.

A Hikari Kína vezető innovatív iparivarrógép-gyára, a sanghaji egyetemmel közösen fejleszti a berendezések számítógép-vezérlését és hatékonyságnövelő automatikáit – mondta a megnyitón Beofsics György, a Hikari-Beo ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint minden, a Hikari márkával kapcsolatos európai tevékenységet Budapestről irányítanak majd. A vevők teljes körű kiszolgálását a budapesti raktárbázis végzi, valamint az európai marketing- és oktatási tevékenység is magyarországi központtal működik majd.

Először fordul elő, hogy varrógépgyártó cég európai központi képviseletét nem Nyugat-Európában, hanem Magyarországon nyitja meg. A döntés logikus, mert a ruhaipar Kelet-Európában koncentrálódik, így Budapestről logisztikailag jól kiszolgálható a térség – mondta az ügyvezető igazgató, hozzátéve: a legfejlettebb technológia lehetővé teszi az európai, illetve a hazai varrodák számára, hogy versenyképesek maradjanak.

A Hikari tavaly mintegy 250 ezer ipari varrógépet gyártott. A márka ázsiai bevezetése már megtörtént, az európai most indul Budapestről, 2014-ben pedig Miamiban nyílik majd az amerikai kontinenst kiszolgáló kirendeltség.