Csődbe mehet a Köki Terminál

2012.11.28. 07:57
Frissebb (1)

A Köki Terminál beruházást fejlesztő és tulajdonló R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. ellen felszámolást kezdeményezett egy beszállító - tudta meg a Napi Gazdaság. A lap szerdai száma szerint az eljárás a papírok begyűjtésénél, a hitelezői igénybejelentésnél tart, így egyelőre nem tudni, mekkora tartozás adta meg a kegyelemdöfést.

Ingatlanpiaci szakértők szerint koncepcionális baki és a válság állhat a kőbánya-kispesti plázát fejlesztő tulajdonos bukása mögött. Nem szerencsések az alaprajzok, és a bérlői mix sem erősíti a bevásárlóközpont jövedelmezőségét, a kezdetben elrontott folyamatokat nagyon nehéz visszafordítani - állították egybehangzóan.

A 2008-2011 között épült negyvenmilliárdos projekt bérbeadási időszakára a válság mindvégig rányomta bélyegét. A fejlesztői kommunikáció szerint a mintegy 60 ezer négyzetméter alapterületű Köki 80 százalék feletti telítettséggel nyitott 2011 októberében. Legnagyobb bérlői az OBI és a Tesco. A bérleti díjakról akkoriban annyit közöltek, hogy nagyjából az Árkád színvonalához hasonló, közepes szint elérésére törekednek. Később, a bevásárlóroham elmaradásával azonban az a hír járta, hogy egyes bérlők már csak forgalom utáni részesedést fizetnek - olvasható a lapban.