Egyesül két nagy magyar cég

2012.11.29. 10:56

A Waberer's Logisztika Kft. és a Szemerey Transport Zrt. egyesíteti komplex logisztikai szolgáltatási képességeit és létrehozza Magyarország legnagyobb belföldi logisztikai erejét. Az összefogás üzletrészek, illetve részvények cseréjével valósul meg, közölte a két cég.

A hazai logisztikai piac egyik legjelentősebb szereplője, a Waberer's Logisztika Kft. a Szemerey Transport Zrt. részvényei 60 százalékának birtokába jut, míg a belföldi hűtőfuvarozás és disztribúció piacvezetője a Waberer's Logisztika Kft. üzletrészének 40 százaléka felett szerez ellenőrzést. Az erről szóló megállapodást Wáberer György és Szemerey Lóránd Budapesten írta alá, egyúttal eljuttatták a tranzakcióval kapcsolatos engedélyezési eljárás dokumentációját a Gazdasági Versenyhivatalnak.

Bár a két cég továbbra is saját neve alatt és szervezetében működik, a közös tulajdonosiszerkezet lehetővé teszi az eszközök, a raktárak és átrakók, a beszerzés és üzemeltetés,valamint az ügyfélkapcsolatok optimalizálását. A két flotta mintegy 700 járművel rendelkezik és több mint ezer logisztikai szakembert foglalkoztat.

A közlemény szerint a Waberer's Logisztika Kft. kapacitásai a Szemerey Transport Zrt. flottájának egységeivel bővülnek, bekapcsolódik a Szemerey Zrt. által kiszolgált 6000 kiskereskedelmi egység ellátásába szárazáru termékekkel.

A Szemerey Transport az Opten cégadatbázisa szerint az elmúlt pár évben folyamatosan 11 milliárd forint körüli árbevételt produkált, ám az adózás utáni eredményei 2009 után mínuszba fordultak, tehát veszteséges lett a cég. 2010-ben 184, 2011-ben pedig 56 millió forintos vesztesége volt a cégnek. A Waberer's Logisztika ellenben nyolcmilliárd forint körüli árbevétellel működik. Az utóbbi három évben 38, 169 és 124 millió forintos adózás utáni eredményt könyveltek el