Újabb államtitkár távozik

2012.11.29. 12:09

December elsejei hatállyal lemond Holoda Attila energiaügyi helyettes államtitkár, mindössze három hónapot töltött el a poszton, tudta meg a Népszabadság. Az érintett a lap értesülését nem kívánta kommentálni.

Holoda Attilát augusztus 21-i hatállyal nevezték ki posztjára, a bányászati szakember előtte évtizedekig a Molnál dolgozott, legutóbb eurázsiai kutatás-termelési igazgatóként. Kinevezésének előzménye, hogy az inkább atomipari érdeklődésű energiaügyi államtitkár, Kovács Pál mellett nem volt a tárca gárdájában a hagyományos energetikai területekhez értő és azt képviselő vezető.

A Németh Lászlóné vezette tárca élén energetikai vonalon meglepően gyorsan cserélődnek a vezetők, nem csak maga Fellegi Tamás távozott a ciklus vége előtt a miniszteri posztról, de Bencsik János energiaügyi államtitkár és a zöldgazdaság-fejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Olajos Péter is idő előtt távozott.

Az Index úgy tudja, Holoda távozása mögött többek közt az húzódik meg, hogy szakmai elveit nem tudta összeegyeztetni a tárca által érvényesített irányokkal, több energetikai, szakmai kérdésben ütközött össze a politikai vezetéssel.