Egy időre leírta Magyarországot a Fitch

2013.01.18. 12:33

Nagyon valószínűtlen, hogy Magyarország adósbesorolása a közeljövőben visszakerüljön a befektetésre ajánlott kategóriába - jelentette ki Varsóban Matteo Napolitano, a Fitch Ratings igazgatója. A hitelminősítő illetékese ezt a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájával és a gazdaság visszaesésével magyarázta, hivatkozza a Bloomberget a Portfolio.

A Fitch már egyáltalán nem számol azzal, hogy létrejön a megállapodás a magyar kormány és a nemzetközi szervezetek között. Ez pedig egyértelmű negatív hatással van a hosszú távú gazdasági teljesítményre - tette hozzá a hitelminősítő igazgatója a hírügynökség beszámolója szerint.

A Fitch Ratings már decemberi anyagában megállapította, hogy most már nem számol új megállapodás létrejöttével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormány között 2013-ban.

A hitelminősítő december 20-án jelentette be, hogy megerősítette Magyarország BB+ besorolását, és a hozzá tartozó kilátást a korábbi negatívról stabilra módosította. A mostani jelzés arra utal, hogy egyhamar nem minősíti fel a magyar adósságot a Fitch.