Hamarosan házhoz jön a Tesco

2013.01.18. 13:28 Módosítva: 2013.01.18. 13:40

Hamarosan elindul a Tesco magyar webboltja, az áruházlánc honlapján már elindult a leendő felhasználóknak az előregisztráció.„Vásároljon velünk online és a kiválasztott termékeket házhoz szállítjuk az Ön számára legmegfelelőbb időpontban” – írják az oldalon. A regisztrációhoz egyelőre csak nevet, e-mail címet és irányítószámot kell megadni, „és azonnal értesítjük, amint a szolgáltatás elérhető lesz az Ön lakhelyén” – ígérik. Akik kitöltik az űrlapot, azok egy e-mailt kapnak, amellyel 24 órán belül meg kell erősíteni a regisztrációt.

A térségben nem Magyarország lesz az első, ahol a Tesco online boltot nyit, sőt, a közép-európai országok között szinte az utolsók vagyunk ezen a területen. A brit hipermarketlánc korábban már a lengyeleknél, cseheknél és szlovákoknál is megnyitotta webshopját. Iglódi Csató Judit, az áruház marketingigazgatója egy novemberi kereskedelmi konferencián jelentette be, hogy az idei első félévben elindítják az online boltot.

Arról, hogy Magyarországon miért nem terjedt el az online vásárlás, a Pénzcentrum.hu-nak a Nagy Sándor, a Magyarország vezető online élelmiszer-kereskedelmi üzletláncának számító – de nemrég Budapesten boltot nyitó – G'Roby ügyvezetője azt mondta: kicsi a piac, gyenge a vásárlóerő, nálunk nem alakult még ki az a réteg, aki az interneten keresztül intézné nagybevásárlásait. A lap szerint idén viszont változás lehet ebben, várhatóan a Media Markt is elindítja online szolgáltatását, és a másik hiperlánc, az Auchan is azt mondta korábban, hogy foglalkozik az online kereskedelem gondolatával.

Bár bolti termékeit nem, egyes szolgáltatásait már korábban is értékesítette online felületen a magyarországi Tesco. A tescoszolgáltatások.hu weboldalon egyebek mellett vásárlókártyát, tescós vásárlási utalványt lehet már most is rendelni. Emellett utazások és szállások lefoglalását lehetővé tevő honlapjuk is van, és természetesen a mobilszolgáltatásuk