2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország

Ismét lehet száguldani az M3-ason

2013.01.29. 11:40 Módosítva: 2013.01.29. 13:13

Továbbra is eseti forgalomlassításokra kell számítani több magyar autópályán, de a múlt héten elrendelt sebességkorlátozást kedden feloldották az M3-as és M30-as autópályákon. Az Állami Autópálya Kezelőzől kapott tájékoztatás szerint viszont folytatják az úthibák javítását, ezért alkalmanként továbbra is lehetnek forgalom- és sebességkorlátozások. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt napokban összesen nagyjából 150 négyzetméternyi útfelületen javították ki a kátyúkat.

Az autópályakezelő társaság múlt szerdán jelentette be, hogy számos magyar gyorsforgalmi úton végeznek útjavításokat, amikkel egyidejűleg eseti forgalomkorlátozásokat és két sztrádán sebességkorlátozást kellett elrendelni. Az M3-as és az M30-as autópályák összesen öt szakaszán, az M3-ason Emőd és Polgár között több helyszínen, valamint az M30-as emődi csomópontjánál korlátozták 80 kilométer per órásra a megengedett sebességet. Emellett az M0-son, az M2-es autóúton, az M1-esen és az M7-esen is dolgoztak, illetve esetenként még dolgoznak is az úthibák kijavításán.

Az ÁAK-tól kapott tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt romlott a szokottnál intenzívebben az autópályák állapota. De a sebességkorlátozást előidéző helyzethez hozzájárult az is, hogy a rossz idő, valamint a korábbinál kisebb kapacitások miatt nem tudták a korábbi években megszokott intenzitással karban tartani az utakat.