Mégis lesz újabb rezsicsökkentés

2013.01.29. 15:19

A kormány mai ülésén tárgyalta a további rezsicsökkentés lehetőségét: "nem azért indult el az emberek és a családok indokolatlanul magas terheinek mérséklése útján, hogy a felénél vagy a negyedénél megálljon" - közölte a Kormányzati Információs Központ kedden.

A kormány a jövőben sem az "energiaszolgáltatók lobbijára", nyereségére, ultimátumaira figyel, hanem megfizethető közszolgáltatásokat kíván biztosít az embereknek, sőt további árcsökkentéseket készít elő - áll a közleményében.

Magyar Hírlap értesülései szerint az energiaszolgáltatók lobbizásának eredményeként az egyszeri, tízszázalékos rezsicsökkentéssel az idén már véget ért az energiatarifák mérséklése. A lap úgy tudja, hogy  ennek az oka a szolgáltatók eredményes lobbizása; felidézik, hogy nemrég Fónagy János államtitkár azt mondta, nem céljuk a cégek tönkretétele.

A lap arról is ír: kormányzati forrásokból úgy tudja, hogy az állam – költségvetési pénzek hiányában – nem akarja visszaprivatizálni az energiaszolgáltatók birtokában lévő hálózatokat. És miután az érintett cégek jelezték, további hatósági árlefojtást már nem bírnának kigazdálkodni, az idén már nem várható az energiatarifák további mérséklése.