Éteri energiával lesz Orbánnak kétharmada?

2013.03.06. 12:31 Módosítva: 2013.03.06. 13:51

Nem a vízből veszi ki az oxigént, hanem a levegőből az áramot Széles Gábor, amikor ősszel elkezdődik a Dicsőséges Magyar Aranykor, az Orbán Viktornak újból kétharmados választási győzelmet ígérő nemzetgazdasági felvirágzás. Legalábbis erre következtethetnek Széles Gábornak azok a Facebookos ismerősei és követői, akik a Minden Apró Jelből Olvasni Képes Magyarok széles táborához tartoznak.

Pontosabban: mi erre következtettünk.

Emlékeznek, ugye? Nagyjából két hete Széles Gábor, szintén saját Facebook-oldalán arról írt, hogy van egy álma, és ha az bejön, „akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs!!! Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni”. Később, a több mint száz kommentben rá zúdított kérések és felajánlkozások hatására még annyit tett hozzá: „őszig ezen az úton nekem kell végig mennem”, és azt közölte, hogy addig nem közöl részleteket.

De mi lebuktattuk!

Az üzletember ugyanis a napokban egy olyan blogposztot osztott meg a Facebook-oldalán, amely „ingyenenergia az éterből” felvetéssel a Tesla-tekercsekről, a „nullaponti energia” kinyerésének esélyeiről és egy, 100 százalékosnál nagyobb hatásfokkal működni képes rendszerről szól. A poszt szerzője szerint „Tesla találmánya az Univerzum kifogyhatatlan energiájához, az éterhez biztosít hozzáférést”.

A dolog módfelett egyszerű, ám természetesen legalább ennyire hihetetlen is: „egy jól működő Tesla-tekercs segítségével ingyenenergiához (másnéven nullaponti energia vagy éter) lehet jutni, ami azt jelenti, hogy nagyobb a szerkezet kimeneti energiája, mint a bemeneti, vagyis a »semmiből« nyertünk energiát a működése közben” – olvashatjuk. Energia a semmiből, ez tényleg túllépni látszik az általános iskolában belénk vert, fogalmunk-sincs-mit-jelent eegyenlőemszercénégyzetes alapvetésen (igaz, ez lehet, hogy nem kétharmados törvény, így talán könnyebben átírható). Pláne, hogy a leírás szerint a Tesla-tekercs „kibocsátott impulzusai gyorsabban terjednek, mint a fény, minden anyagon képesek áthatolni” és „nagy távolságokra képesek utazni gyengülés nélkül, mely drótnélküli energiaátvitelt tesz lehetővé, valamint ingyenenergia kinyerésére képesek”.

De légből kapott dolog-e a levegőből kinyert ingyen energia? (Aminek hitelességét kétségkívül erősíti, hogy az olcsóbbá váló pénz mellett olcsóbb váló energiáról nemrég Matolcsy György is írt)? Az ingyenenergia persze az, de a Tesla-tekercs valóban létezik. Tesla az általa kitalált tekerccsel többféleképpen kísérletezett, és valóban használta energia közvetítésére is. Csakhogy nem a semmiből (éterből, levegőből, satöbbiből) kinyert ingyenenergiáról van szó, hanem átvitelről, tehát az energiát először be kell táplálni a rendszerbe.

Aki ingyenakar energiát szerezni, az jobban teszi, ha nem a Tesla-tekerccsel foglalkozik, hanem a valóban működő megoldásokkal: napelemekkel vagy szélkerekekkel. Az a tény pedig, hogy világ legmodernebb részecskegyorsítójában sem tudtak a fényénél nagyobb sebességet elérni, megfelelően cáfolja az áltudományos blogbejegyzés állításait, mondták kérdésünkre a technológia és tudományok világát ismerő szakújságírók.

Mi azonban nem ragadtunk le az unalmas tudományoskodásnál. Különösen, hogy Széles Gábor adott egy apró kis adalékot a poszt egyik kommentjében: „lehet, hogy annál hamarább fog felrepülni a »kék madár«” – írta. Gondoltuk, hogy nem a boldogság kék madara, ezért a Teslához kerestünk kapcsolatot – és találtunk is elég gyorsan. Méghozzá az elsők között egy buszról szóló leírást.

Hoppá!

A Tesla LTC-40 Blue Bird
A Tesla LTC-40 Blue Bird

Busz és Széles Gábor – ugye, milyen nyilvánvaló! És még nyilvánvalóbb így: busz és Széles Gábor és levegőből vett energia! Majd miután saját archívumunkban ráleltünk a menet közben tölthető elektromos buszról szóló cikkre – ami szerint ezek a buszok valóban a Tesla-elven alapuló vezeték nélküli energiaátvitellel töltődnek, és már évek óta használják őket a hollandok, olaszok –, már biztosabbak voltunk a dolgunkban, mint egyszeri fideszes, amikor alkotmányt módosít: éteri energiával hajtott Ikarusok lesznek a boldogságnak a magyar gazdaságot magasba repítő kék madarai!

Már csak azt kell megtalálni, honnan töltjük bele az éterbe az áramot.