Rendőrök jártak a magyar lóhúsos cégnél

2013.03.25. 06:43 Módosítva: 2013.03.25. 06:44

Rendőri biztosítás mellett váratlanul jelent meg, és kezdett ellenőrzésbe szombat hajnalban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek osztálya abban a közelebbről meg nem nevezett, magyarországi élelmiszer-előállító üzemben, amelynek a hatóság szerint köze lehet a néhány napja Angliában talált, marhahúsként címkézett lóhúshoz – írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A napilapnak Helik Ferenc, a kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője elmondta: a helyszínen a hatóság munkáját az illetékes megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársai is segítették.

A múlt héten jelentette be a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA), hogy gyanús magyarországi hússzállítmányt vont ki a forgalomból. Tájékoztatása szerint mintegy száz kilogrammnyi hamisan címkézett, kockázott lóhús érkezett Magyarországról és a termékből körülbelül negyven kilót adtak el Liverpoolban és Prestonban.

Magyar vállalat ezt megelőzően tavaly októberben keveredett húshamisítási ügybe. Akkor egy ercsi székhelyű cég nevében forgalmazott, marhahúsként árusított sertéshús bukkant fel több európai országban.