Megváltozik a vasúti menetrend

2013.04.05. 16:18

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend, a változások csaknem húsz vasútvonalat érintenek, közölte a Máv-Start pénteken.

Új vonatok állnak majd az utasok rendelkezésére, Budapest-Győr-Hegyeshalom-Rajka vonal iskolaidőben vasárnap, késő délutánonként Győr és a főváros között; a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon az iskolai napokon Celldömölk és Szombathely között; a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat vonalon Diósjenő és Vác között; illetve a Budapest-Szeged vonalon munkanapokon Kiskunfélegyháza és Szeged között. A balatonfenyvesi kisvasút vonalán május elsejétől új vonatpár áll a kirándulók rendelkezésére.

Írja meg, mi is megírjuk

Rendszeresen közlekedik ezeken a vonalakon, és örül a változásnak? Vagy éppen fordítva: úgy érzi semmi szükség nem volt a menetrendek átvariálására? Ha van bármi tapasztalata, észrevétele az új menetrenddel kapcsolatban, írja meg nekünk az ugyelet@index.inda.hu címre!

Több vonat az eddigieknél hosszabb útvonalon közlekedik, például a Hatvan-Somoskőújfalu és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon. Csökken a vonatok menetideje a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon. Több vonat áll meg Szászberek és Szellőhát megállóhelyeken a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon.

A Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalon feltételes megállásokkal közlekednek a vonatok vasárnaptól, a megállóhelyeken csak akkor áll meg a vonat, ha az utasok a leszállási szándékukat jelzik, vagy a mozdonyvezető várakozó utast lát a megállóhelyen. A MÁV közlése szerint kisebb változások lesznek a Győr-Veszprém, Szombathely-Nagykanizsa, Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk, Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, Fonyód-Kaposvár, Budapest-Pécs, Szentlőrinc-Sellye, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Hatvan és a Füzesabony-Eger, valamint a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon. A kisebb változásokat a közlemény nem részletezi.