no

Lerohanták a Senator kaszinókat

2013.04.16. 15:46

Csütörtökön délután megjelentek a NAV munkatársai a Senator játéktermekben, és lefoglalták a gépeket, arra hivatkozva, hogy illegális szerencsejáték folyik, mondta az Indexnek Csillag Attila a cég alkalmazottja.

jatekgep iphoneclk

Szerinte ugyanakkor illegális szerencsejátékról szó sem lehet a három budapesti terem esetében, hiszen oda csak nosztaligázni jártak a játékfüggők, tényleges, pénzbeli kifizetés nem történt. "Ezek a gépek kifejezetten alkalmatlanok a nyerőgép szerepre mivel minden kifizetési funkció hiányzik belőle, úgynevezett social game szoftverrel van ellátva" - mondta. A rendszer úgy működött, hogy a vendégek belépőjegyet vásároltak, amelyért cserébe lejátszható pontokat szereztek. Az automatákon azonban pénzt már nem, legfeljebb újabb lejátszható pontokat lehett nyerni.

Hogy akkor mire hivatkozva zárták be a termeket, arról megkérdeztük a NAV sajtóosztályát, ahol azt a szűkszavú választ kaptuk, hogy "nem a NAV munkatársai zárták be a kaszinókat." (Ez így természetesen igaz, hiszen mindössze a gépeket foglalták le, a vendégek elvben továbbra is látogathanák a gépek és nyeremények nélküli termet, sikeres üzleti modellt azonban erre nehéz lenne alapozni.)

Kérdésünket pontosítva így arról kérdeztük a hatóságot, hogy egyáltalán tartottak-e ellenőrzést a kaszinókban, mi történt, mit vizsgáltak, mit találtak? Közölték, az üggyel kapcsolatosan bármilyen további információt - tekintettel az adótitokra vonatkozó szigorú rendelkezésekre - nem tudnak adni.

"Azonban arról tájékoztatom, hogy Budapesten csak két játékkaszinó üzemel, a Las Vegas és a Tropicana" - válaszolták a sajtóosztályon, utalva arra, hogy Senator játéktermei legfeljebb a pongyola, hétköznapi szóhasználatban hívhatóak kaszinónak. Hogy valóban illegális szerencsejáték történt-e, nem csak nosztalgiázás, erre hivatkozva foglalták-e a gépeket, egyáltalán, jártak-e csütörtön a NAV munkatársai a Senatorokban, nem derült ki a hatóság válaszából.

Mint ismert, a kormány a nyerőgépek általános hazai betiltásáról döntött tavaly azzal az indokkal, hogy annak társadalmilag káros a hatása, és "súlyos nemzetbiztonsági veszélyt" is jelentenek az automatákat üzemeltető csoportok egyes tagjai.