Leépít az állami mobilcég

2013.04.19. 16:14 Módosítva: 2013.04.19. 16:16

Az MPVI Mobil Zrt. (az állami tulajdonú, negyedik mobilcég) hétfőn kapta meg hivatalosan a Kúriától azt az ítéletet, ami ellehetetlenítette a cég indulását. Most az MPVI közölte: az ítélet miatt szükségessé vált a működési költségek "racionalizálása".

A cég közgyűlésének "április 18-án megtartott közgyűlésén hozott határozata értelmében a vállalat menedzsmentje 2013. április 19-i hatálynappal megkezdi azoknak az intézkedéseknek a végrehajtását, amelyek révén jelentős mértékben csökkenti a működéséhez szükséges költségeket".

A közlemény szerint, mivel a társaság eredeti elképzelések szerint kialakított működése a Kúria ítélete miatt meghiúsult, amíg nem dől el, hogy mi lesz a projekt további sorsa, addig a társaság semmilyen tevékenységet nem végez, a működési költségeit pedig a minimumra csökkenti. A menedzsment emiatt megkezdi a tárgyalást a munkavállalókkal és felülvizsgálja a szolgáltatási szerződéseit.

A bíróság szerint az MPVI Zrt. szabálytalan eljárással szerezte meg a működéshez szükséges frekvenciát. A Kúria szerint a pályázat során olyan jogszabály volt érvényben, ami tiltotta az állami szerepvállalást. Az ügy hátteréről itt olvashat.