Bejött a trafikpályázat a miskolci fideszesek családtagjainak

2013.04.26. 12:47 Módosítva: 2013.04.26. 12:48
Olyan emberek vihetik majd Miskolcon a 84 trafik nagyjából egynegyedét, akikről nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy fideszes politikusok családtagjai. Érintett két miskolci önkormányzati képviselő, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselő, valamint egy országgyűlési képviselő is.

Szerencsésen alakult a trafiküzemeltetési jogokra kiírt pályázat Takács Gábor, a miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP-s képviselője családtagjai számára. Négy dohánybolt üzemeltetésére szerzett jogot Aswad Dina, és további négyére dr. Aswadné dr. Gazdik Irén.

A képviselő házastársát a vagyonnyilatkozata szerint Aswad Dinának hívják. A feleségnek vannak céges érdekeltségei, így az anyja nevét a cégadatbázis rögzíti: dr. Gazdik Irén. Takács anyósától, dr. Gazdik Iréntől szakmájából adódóan egyébként vélhetően távol áll a dohányzás, mivel szülész-nőgyógyász főorvos.

Takács édesanyjának vezetékneve Balázs, keresztneve Katalin. A miskolci koncessziónyertesek között van egy Balázs Anna, egy Balázs József és egy Balázs Józsefné. A Balázs vezetéknév nem nagyon ritka, de nem kizárt, hogy van köztük is rokoni kapcsolat. Szerettük volna megkérdezni Takács Gábort arról, hogy rokonságban áll-e a nyertes Balázsokkal, illetve hogyan kommentálja felesége és anyósa sikerét, de egyelőre nem tudtuk elérni telefonon. E-mailben elküldtött kérdéseinkre sem kaptunk eddig választ.

Frakciófegyelem

Takács frakciótársának, Dr Nánási-Kocsis Norbertnek a családtagjai szintén sikerrel pályáztak, ha nem csupán véletlenül azonosak bizonyos nevek. Az önkormányzati képviselő a cégadatbázis adatai szerint egy lakcímen él dr. Birinyi Ildikóval, aki ez alapján feltehetően a felesége vagy élettársa. Dr. Birinyi Ildikó, aki egyébként fogorvos, négy trafikra nyert üzemeltetési jogot. Birinyi Béláné is hasonlóan sikeres volt, ő szintén négy dohányboltot vihet. Nánási-Kocsis Norbertet is kerestük, de egyelőre nem sikerült elérni telefonon, és még az e-mailünkre sem választolt.

Nem a miskolci, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja az a Csiba Gábor, akinek a lánya, Csiba Anna Eszter Miskolcon egy és Sajószentpéteren még egy boltot nyithat. A sajószentpéteri  nyertesek között van egy Csiba Gábor Tamásné is. Az északhirnök.com megkeresésekor Csiba Gábor, aki egyébként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, nem tagadta, hogy Csiba Anna Eszter az ő lánya.

A Fidesz országgyűlési képviselőjének, Sebestyén Lászlónak a hozzátartozója, valószínűleg a fia lehet az a Sebestyén Péter, aki szintén megnyerte egy miskolci trafik üzemeltetési jogát. Az a képviselő vagyonnyilatkozata és a cégadatbázis adatai alapján tudható, hogy a képviselőnek van egy Sebestyén Péter nevű fia. Erre abból lehet következteni, hogy a nyolcvanas években született Sebestyén Péter anyja neve felbukkan a cégadatbázisban Sebestyénné előtaggal, és az asszonynak, a képviselőnek és Sebestyén Péternek is ugyanaz a lakcíme. Sebestyén Lászlóval is próbáltuk telefonon felvenni a kapcsolatot, de egyelőre vele is hiába.

Sikeres üzletemberek

Egy másik miskolci nyertes, Kovácsné Gara Alice korábban fideszes-KDNP-s delegáltként vett részt egy ongai szavazatszámláló bizottság munkájában egy régi választási hirdetmény szerint.

Ha nem véletlen névegyezésről van szó csupán, szép sikert értek el a pályázaton a Szállás.hu tulajdonosaiként ismertté vált üzletemberek, Dorcsinecz József és Varga Zoltán, aki 2011-ben megkapta az év Országos Fiatal Vállalkozói Díját. Fejenként négy-négy trafikot működtethetnek Miskolcon.