A fővárosé lesz a Rác fürdő

2013.05.03. 09:37

A főváros többségi tulajdonába kerülhet a Rác fürdő. A budapesti városvezetés ugyanis úgy döntött, kivásárolja a Magyar Fejlesztési Bankot a projektből.

A Napi Gazdaság értesülései szerint az üzlet megköttetett és a fürdő a több mint 7 milliárd forintos hitelállomány harmadáért − 2,7 milliárd forintért − kerülhet át a fővároshoz. A patinás fürdőt felújító és a mellette levő telken négycsillagos szállodát felépítő Rác Nosztalgia Kft.-ben szerezhet az ügylettel Budapest többségi részesedést.

Budapest a megállapodás aláírását követő pénzügyi zárást követően kerülhet birtokba. A Rác Nosztalgia Kft. esetében ugyanis csődvédelem áll fenn, amit éppen az elmúlt héten hosszabbítottak meg. A felújított fürdő és a mellette levő hotel éppen három éve készült el −  és áll azóta is üresen. Az üzemeltetésre az elmúlt években egy sor nemzetközi hírű hotelvállalkozás tett ajánlatot, de a tulajdonosok közti vita és a hiteltörlesztés körüli nézeteltérés lehetetlenné tette a megnyitást, amire most reális az esély.