174 ezer gyűrűt árverez a NAV

2013.05.14. 09:54 Módosítva: 2013.05.14. 10:22
Elektronikus árverésen értékesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adóigazgatósága azt a csaknem 174 ezer gyűrűt, amelyet magyar címzettje a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hagyott. Az Indiából származó jó minőségű bizsu összsúlya meghaladja a fél tonnát, értéke pedig megközelíti a 16 millió forintot. Az árverésen befolyó összeg a költségvetésbe megy.

A napokban árverezik azt a közel 174 ezer gyűrűt tartalmazó ékszerkészletet, amelyet címzettje nem vett át a Liszt Ferenc reptéren. Az érdeklődők május 13-tól a NAV elektronikus árverési felületén licitálhatnak, ahol az árukészletről részletes információk és fényképek is vannak.

A fél tonnát meghaladó összsúlyú áru Indiából érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Mint kiderült, a csomagban jó minőségű, szépen megmunkált köves gyűrűk voltak, amelyek többsége aranyszínű bizsu, de van közte ezüst, fekete, kék, piros, barna és lila is. Az ékszerek értéke megközelíti a 16 millió forintot.

A Nemzeti Adó- Vámhivatal azt követően döntött az árverezés mellett, hogy a magyar címzett nem vette át az árut (nyilatkozata szerint ugyanis a bizsukat nem ők rendelték) és az indiai feladó is lemondott róla, a következő rendelkezésre jogosult (a szállítmányozó) pedig teljes egészében felajánlotta azt a magyar állam javára.

A NAV 2008. óta működteti az elektronikus árverési felületet, ahol döntő többségében ingóságok – ezen belül sok autó kerül kalapács alá. A Közép-magyarországi régió adóigazgatóságai által a tavalyi évben itt értékesített mintegy 1700 vagyontárgyból közel 640 millió forint árbevétel folyt be az államkasszába.