A Posta és FHB megvennék a díjbeszedőt

2013.05.14. 17:09

Stratégiai partnerként csatlakozott a Magyar Posta ahhoz a szándéknyilatkozathoz, amelyet az FHB Jelzálogbank írt alá a Díjbeszedő Holding (DBH) 76 százalékot meghaladó tulajdoni hányadot képviselő részvényeseivel egy hosszú távú stratégiai együttműködésről, illetve a díjbeszedő megvételéről, áll a Posta közelményében.

A közlemény szerint a posta alapvető érdeke, hogy a liberalizált piacon olyan üzleti megoldásokat találjon, amivel megerősítheti pozícióit és bővítheti üzleti tevékenységét, ezzel segítve a hatékony és versenyképes állami vállalattá alakulás folyamatát.

A szándéknyilatkozat alapján a posta, a jelzálogbank, illetve a díjbeszedő középtávú, meghosszabbítható, mindhárom cégcsoport társaságait magában foglaló stratégiai partnerséget alakítana ki - áll a közleményben.

A cégcsoportok egyes tevékenységei részlegesen fedik egymást, főként a kézbesítés, a mérőóra-leolvasás, valamint a nyomtatási és pénzügyi szolgáltatások területén. A tranzakció lezárása után lehetőség nyílik a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés elmélyítésére - közölte a társaság.

A DBH és leányvállalatainak pénzügyi, jogi és informatikai átvilágítása, valamint a további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan az idén nyáron írják alá. A három fél megállapodott abban, hogy az ügylet egyéb részleteit üzleti titokként kezelik, és a tranzakció lezárása után adnak részletes tájékoztatást róla - olvasható a közleményben.