Gyarapszik a trafiktérkép

2013.05.17. 13:35 Módosítva: 2013.05.17. 13:49

Miután elkezdtek megjelenni a feliratok a kirakatokban, hogy pontosan azon helyen fog nemzeti dohánybolt nyílni, azóta folyamatosan bővül az Index trafiktérképe. Jó pár tucat helyet azonosítottunk olvasóink segítségével, azonban le kellett szűkítenünk a térképet Budapestre.

Leginkább azért, mert teljesen ellenőrizetlenül felelőtlenség lenne betenni a helyeket, országosan viszont ez nem megoldható, ezért inkább a kisebb, de megbízhatóbb térképet választottuk. Viszont a budapesti térképhez a is bőven várjuk még a helyeket, ha valahol nemzeti trafik nyílik a környékén, kérjük hamar írja meg a tema@mail.index.hu-ra!


View Nemzeti dohányboltok in a larger map

Persze nem mindenhol teszik ki, hogy ott júliustól dohányt fognak árulni, egyrészt azért, mert sok szerencsés koncessziónyertes úgy nyert, hogy a győztes, egyébként titoknak minősített üzleti tervéből olyan lényegesnek tekinthető részek kimaradtak, mint hogy pontosan hol lesz a trafikja. Így sokaknak valószínűleg még most sincs érvényes szerződése magára a trafik helyiségére.

Másrészt aki már régóta tudja, hogy hol fog dohányt, fagyit, sorsjegyet, alkoholt és hasonlókat eladni, annak sem elemi érdeke, hogy mihamarabb tájékoztassa a várható fogyasztóit, hiszen helyben monopolhelyzetben lesz. Azaz úgyis csak nála vehetnek majd dohányt környéken, a környékbeli függők azonnal megtalálják majd.


Forrás: TrafikTérkép.com

Országos térkép is van, a trafiktérkép.com ugyan nem tartalmaz utcaneveket és házszámokat, de városokra bontva listázza, hogy hol, hány koncessziót nyertek el a helyi és a környékbeli vállalkozók.