Suzuki látogatta meg Varga Mihályt

2013.05.28. 16:40

Toshihiro Suzukit, a Suzuki Motor Corporation alelnökét fogadta kedden Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárca közleménye szerint a megbeszélésen "a kölcsönös együttműködés elmélyítéséről és további beruházások lehetőségéről" egyeztettek.

Varga Mihály kedden találkozott a Suzuki alelnökével, Toshihiro Suzukival - tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). "A novemberben kötött stratégiai megállapodás jegyében az üzleti környezet javításával, a befektetőbarát intézkedésekkel a kormány támogatja a Suzuki befektetéseit Magyarországon" - írták a közleményben.

Az NGM szerint a 22 éve Magyarországon jelenlévő Suzuki számos tekintetben képviseli a kormány gazdaságpolitikai szándékait: a Magyarországra települt legtöbb multinacionális cégnél nagyságrendekkel több hazai beszállítóval dolgozik, folyamatosan fejleszt, a tavalyi évben pedig csaknem 1,3 milliárd euró értékben exportált.

A közel 3000 főt foglalkoztató vállalat beszállítói bázisa mintegy 25-30 ezer munkahelyet jelent, vagyis családtagokkal együtt számítva a Magyar Suzuki Zrt. csaknem 100 ezer ember számára biztosítja a megélhetést, írták.

"Exporttevékenységével jelentős mértékben hozzájárul hazánk exportteljesítményéhez: a vállalat nem csupán az európai piacot látja el gépjárművekkel, de szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti és észak-afrikai országba – például Izraelbe vagy Marokkóba – is" - írták.