Bővült az Index trafiktérképe

2013.05.28. 06:44
A biztonsággal próbálja magához csábítani a Mol a nyertes trafikosokat, a helyért forgalomarányos bérleti díjat kell fizetni. Olvasóink újabb Budapesten nyíló trafikokról adtak hírt, a Mammut oldalába új bejáratot kell vágni, kukkoldából és gyógyszertárból is lesz dohánybolt.

A Mol sikeresen csábítja kútjaihoz a nyertes trafikokat, mondta el az Indexnek Szollár Domokos, a cég szóvivője, bár mivel a szerződéskötések még zajlanak, konkrét számokat nem közölt. Mint korábban megírtuk, a Mol, amelynek eddig 360 kútjánál lehetett cigarettát venni, felhívásban próbálja magához vonzani a koncessziót elnyerőket, mivel az eredeti pályázaton csak 30 partnerük nyert dohányárusítási jogot.

Vesztes a Mol, de sok az érdeklődő

Szollár az Indexnek azt mondta: a Mol, mint legnagyobb és negyedrészben állami tulajdonú magyar cég az eredeti pályázat vesztesének mondhatta magát, ezt a koncessziósoknak szóló ajánlatukkal próbálják ellensúlyozni. A nyertes trafikosok forgalomarányos bérleti díjat fizetnek, cserébe a cég megépíti és berendezi az üzlethelyiséget, gondoskodva igény szerint a közművektől a design-elemekig akár mindenről.

A benzinkutak főbb előnyei Szollár szerint a kiemelt biztonság (kamerák, páncélszekrény) és a nagy forgalom: a Mol számításai szerint mérettől függően körülbelül 130-150 milliós forgalmat bonyolíthat le egy benzinkutas trafikos évente. Az első évben a bérleti díj egyéni megállapodáson alapszik, utána a forgalom arányában változik.


View Nemzeti dohányboltok in a larger map

Kisbolt, pékség, kukkolda

De nem csak a Mol gyűjt sikeresen nyertes trafikosokat, hanem az Index is, tovább bővült budapesti trafiktérképünk. A Kosztolányi Dezső téren, a Batthyány utcában és az Egressy úton levélíróink felhívták a figyelmünket, hogy Reál vagy CBA üzletben, illetve ahhoz nagyon közel nyitnak új trafikok. Akad olyan CBA is, ahol jelenleg is várják a nyertes pályázókat, a 13. kerületben, a Szegedi út és a Szent László út sarkán álló üzletnél ki van írva, hogy üzlethelyiség kiadó Nemzeti Dohánybolt részére.

dohany
Fotó: Olvasónk

Kisboltból, ruhaüzletből és pékségből is lesz trafik olvasóink szerint, a Kenyérmező utcában pedig egy kukkolda alakul át nemzeti dohánybolttá. Egyik olvasónk pedig egy Jókai Mór utcai leendő trafikról küldött képet. Nyílik trafik a Megyeri út - Pintér József utca sarkán egy videókölcsönző helyén, az Izzó-lakótelepen pedig kettőt is jelentettek olvasóink, a Baross utcai bazársornál a Fóti úttól a Megyeri temető felé lesz egy dohánybolt, és az Erdősor utcában is lehet majd cigarettát kapni.

Küldtek képet leendő Kolosy téri, és Márvány utcai trafikról is. Nagyjából két méterre a Teleki téri villamosmegállótól egy cipőbolt helyén is trafik lesz, és lesz bolt a XI. kerületben a Bocskai úton a Pingvin söröző oldalában is, a XIII. kerület Hollán Ernő u. 2-ben és a Hollán Ernő u. 3-ban is ki van téve a felirat.  A két újonnan nyíló dohánybolt pontosan szemben van egymással.

Több olvasónk is írt arról, hogy a XI. kerületben a Tétényi úton lévő új CBA Prizmában mikor átépítették Matchból CBA-vá, már kialakítottak egy külön dohánybolt részleget, pedig még az elbírálás sem volt meg.

 

Mi lesz a bevásárlóközpontokkal?

A bevásárlóközpontok közül nem hivatalosan, a Mammutról már megerősítették a hírt, hogy nemzeti dohánybolt nyílhat a területükön, derül ki a portfolio.hu cikkéből.

A bolt a Mammut 2 Lövőház utcai oldalán nyílhat meg, ennek előfeltétele azonban, hogy az üzlet az utcáról nyíljon. A dohánybolt ugyanis akkor minősül más üzlettől elkülönült önálló üzlethelyiségnek, ha az önállóan funkcionálisan működtethető, például nem függ az elektromos áram ellátása egy másik bolt működésétől vagy nyitva tartásától, és annak bejárata csak más üzlethelyiségbe való belépéstől teljesen függetlenül, kültérről közelíthető meg, vagyis a dohánybolt területére közvetlenül és kizárólag kültérről való belépéssel juthatunk be.

A bevásárlóközpont üzemeltetési osztálya szerint az új bejáratot a bérlő vágatja, így ők nem is tudják, milyen lesz az új elrendezés.

Kaptunk képeket Makóról, Újszászról és Miskolcról is, utóbbi városban például egy gyógyszertár helyén létesül trafik, az országos trafikeloszlásról itt nézegethet térképet. Ha tud még Budapesten nyíló trafikokról, írja meg nekünk a tema@index.inda.hu címre.