800 ezret költött 3 nap alatt Zuckerberg

2013.05.29. 17:46 Módosítva: 2013.05.29. 18:29

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója feleségével együtt két és fél napot töltött Budapesten. Nem lehet pontosan tudni, hogy miért jött, de nagyon úgy tűnik, hogy csak vakációzni. Itt követheti végig térképen, merre járt a milliárdos.

A Facebook-atya szerda kora délután hagyta el Magyarországot, és május 27-én, hétfőn érkezett, vagy legalábbis először aznap éjjel látták feleségével a Spílerben. A hely tulaja az Origonak azt mondta, hogy csak 20 percet maradtak, üldögélek a bárnál, egy sört és egy limonádét ittak. Olvasóink beszámolói szerint sétáltak a Duna-parton, jártak a Dohány utcai zsinagógában, és ebédeltek a Marvelosában. Azt is tudjuk, hogy Zuckerberg az Ankertben evett egy csirke burgert és megitta egy korsó barnasör felét, hogy giroszoztak a Király utcában, vacsoráztak az Arany Kaviárban, egy Mercedes-szel utazgattak a városban és információink szerint a Four Seasons Hotelben töltötték az éjszakákat.

835 ezer

Az éttermek, bárok és szórakozóhelyek étel- és itallapjai, a hotel árai és egy autókölcsönző becslésére alapozott számításaink szerint így összesen legalább 835 ezer forintot tapsolt el a milliárdos. Ez az összeg a szerdai árfolyamon 155 Facebook-részvénynek megfelelő összeg.

Na és akkor a részletek, amiről azt érdemes tudni, hogy ahol nem tudtunk konkrétumokat, ott tippeltünk. Például, hogy melyik lakosztályt választották a Four Seasons-ben, vagy hogy mit ettek az éttermekben:

  • Italozás a Spílerben (1 korsó a legdrágább csapolt sörből és 0,5 liter limonádé borravalóval): 1600 Ft
  • Ebéd a Marvelosában (két leves, két főétel, két desszert, két alkoholmentes ital borravalóval): 12000 Ft
Ebéd a Marvellosában - előtte benéztek a Marketbe is
Ebéd a Marvellosában - előtte benéztek a Marketbe is
Fotó: Kovács Máté
  • Hamburger és sör az Ankertben (egy korsó Dreher Bak barnasör, egy csirke hamburger borravalóval): 2000 Ft
Ennek a sörnek a felét itta meg az AnKERTben
Ennek a sörnek a felét itta meg az AnKERTben
Fotó: AnKERT
  • Két gyros és két kóla a Király utcában: 1800 Ft
  • Vacsora két személyre az Arany Kaviárban (Két menü italokkal): 90000 Ft
Vacsrora az Arany Kaviárban
Vacsrora az Arany Kaviárban
  • Két éjszaka a Four Seasons-ben (Park Suite lakosztály a negyedik emeleten, csodálatos kilátással a Dunára, a Lánchídra, a Várra és a Halászbástyára): 2284 euro, 658760 Ft
  • Autóbérlés 3 napra (Mercedes E Class Automatic vagy hasonló): 69000 Ft