Debrecenben elfogyott a cigi

2013.06.17. 10:13 Módosítva: 2013.06.17. 10:14

Több helyen nem töltik fel a dohánykészleteket az üzletek Debrecenben, mivel két hét múlva nyitnak a nemzeti dohányboltok és ezért a boltosok félnek, hogy rajtuk marad az áru - írta a dehir.hu

"Négy évig árultunk cigarettát, de a hónap elejétől már nem rendelek. Úgy gondolom, erre a kis időre már felesleges. Bár egy bizonyos mennyiséget visszavásárolna a terítő cég, úgy gondolom, inkább a jelenlegi készletünk fusson ki. Július közepétől nem árulhatunk cigarettát, így ne álljon benne a pénzünk" – magyarázta a dehir.hu-nak Medgyessy Sándor, a debreceni Esem Büfé tulajdonosa. A büfében már csak pár doboz maradt.

A készlethiány miatt a dohányosok sokszor nem találják meg a kedvenc márkájukat a boltokban, és egyelőre azt sem látni még, mikor oldódik meg ez a probléma.  Bár egyre több debreceni üzlet kirakatán hirdeti felirat, hogy ott hamarosan nemzeti dohánybolt nyílik, ugyanakkor szinte mindegyik üzlet üres, hiányoznak belőle a berendezések, sok felújításra is szorul. Felmerül a kérdés, hogy ha a kisebb boltok kifuttatják a készletet, és a dohányboltok még nem nyitnak, akkor honnan lehet majd cigarettát szerezni.

A törvény szerint a trafik koncessziót nem nyert üzletek július 15-ig forgalmazhatnak dohánytermékeket, ezután már csak a nemzeti dohányboltokban lehet majd cigarettát kapni.