Újabb nyugdíjpénztárak szűnhetnek meg

2013.06.18. 16:32 Módosítva: 2013.06.18. 16:32

Végelszámolásra kerülhet az Aranykor Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár magánpénztári ága a szervezet június 25-re összehívott rendkívüli közgyűlésén. Az előzetes napirend szerint a magánpénztár kiválása is lehetséges opció.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) januári adatai alapján az Aranykor alapjai még rendre dobogós helyen végeztek.

Szintén a megszűnés mellett döntött a Pannónia Nyugdíjpénztár magán ágazata: a pénztár igazgatótanácsa azzal indokolt, hogy az eltelt másfél év során a magánnyugdíjpénztárakat szabályozó jogszabályi környezet nem változott, a működtetés feltételei és azok finanszírozási igényei a korábbiak maradtak, ami ellehetetlenítette azt, hogy a tagság magánnyugdíjpénztári megtakarításait önkéntes pénztárakba tegyék át.

Az Igazgatótanács indoklása szerint a magánnyugdíjpénztári ágazat működési célú pénzügyi tartalékai annyira lecsökkentek, hogy a további működés nem lehetséges, a működtetéssel járó kockázatok olyan szintre emelkedtek, ahol már a jogutód nélküli megszűnés lehet az egyetlen ésszerű megoldás.