Jól megy a biznisz Hajdú Péternek

2013.06.28. 15:12

Rendkívül sikeres két évet tudhat maga mögött a tévés műsorvezető-producer Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment (FE) Kft. A cégbeszámolók alapján két év alatt 550 millió forinttal növelte nettó árbevételét - írja a Napi Gazdaság.

A film-, videó- és televíziós műsorgyártással foglalkozó társaság 2010-ben még nettó 213 milliós bevételt ért el, amit 2011-re 602 millióra, majd 2012-ben 762 millió forintra növelt, eredménye mindhárom évben pozitívumot mutatott, tavaly 15,6 millió forintot, amit nem vettek ki a cégből, az eredménytartalékba helyezték. A nyilvános cégadatok szerint tavaly 7 főt foglalkoztatottak. Hajdú 2010-ben szerződött a Story Tv-től a TV2-höz Esti Frizbi című showjának gyártására, kezdetben heti rendszerességgel jelentkezett a műsor. A cég más műsorok gyártásában is részt vesz.

Hajdú Péter ügyvezetője és negyedmagával tulajdonosa a 2012 júniusában bejegyzett Septemberfest Kft.-nek, amely tavaly szervezte, s idén is szervezi szeptemberben a miskolci népkerti sörfesztivált. A cég beszámolója szerint különféle szervezeteknek végez szolgáltatásokat megrendelésre vagy szerződés alapján. Tavaly, tevékenységének első évében a vállalkozás a 76,2 milliós nettó árbevétel mellett veszteségesen működött, 26,7 milliós mínusszal zárta az évet.

A Septemberfestben Hajdú tulajdonostársa ifj. Barabás Ernő és Barabás Zsolt is, akiknek családjáé a néhány év alatt Magyarország piacvezető energiaital gyártójává nőtt Hell Energy Kft. A Barabás család felkerült a Napi Gazdaság A 100 leggazdagabb című kiadványának 2013-as listájára mintegy 6,9 milliárd forintos becsült vagyonnal (a 86. helyen). A Céginfo.hu adatai szerint a Hell Energy a Barabás fivérek szüleinek tulajdonában van, ügyvezetője ifj. Barabás Ernő. Üzleti információk szerint a cég vezetésében meghatározó befolyása van mindkét fivérnek.

Hajdú Péter egyik vezető tisztségviselője, igazgatósági tagja a Hell Energy Kft. 2012 júniusában alapított, könnyűfém csomagolóanyagot gyártó cégének, a Xixo Pack Zrt.-nek (a vezérigazgatóság 5 tagú). A 20 millió forint jegyzett tőkéjű társaság többségi tulajdonosa a Hell Energy, míg a fennmaradó 30 százalék magánszemélyek érdekeltsége. Tavaly júniustól december végéig a Xixo Pack-nak nem volt árbevétele.

Az FE májusban közleményben jelentette be, hogy megvásárolta a Magyarország Szépe Kft. többségi tulajdonrészét, amely többek között a Miss World szépségverseny magyarországi licenctulajdonosa. Hajdú Péter az ügylettel kapcsolatban azt nyilatkozta korábban a Borsnak, hogy cége gyártotta az elmúlt években is a TV2 szépségverseny műsorát, most azonban két év tervezés után belevágnak a szervezésbe is. A cég ügyvezetője Hajdú felesége, Sarka Katalin lett. A tulajdonszerzést a cégbíróság június 5-én jegyezte be. Hajdúék papíron három éve veszteséges társaságot vettek, amely a saját tőkéjét is elvesztette, 2012-es mérlege szerint 8 milliós veszteséggel, 53 milliós tartozással zárta az évet, a saját tőkéje 33 milliós mínuszt mutatott.