Ultimátumot kaptak a renitens trafikosok

2013.07.09. 18:46

A Nemzeti Dohányboltok 80 százaléka nyitott ki határidőre, azaz július elsejére - derül ki a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közleményéből. Mindez azt jelenti, hogy 5297 boltból 4530 nyitott ki. A társaság az első hét adatai alapján ugyanakkor azt közölte, hogy "valamennyi koncesszió gyakorló és jogosult mindent megtett annak érdekében, hogy időben megnyissa a boltját".

Azok a bolttulajdonosok, akik nem nyitottak ki határidőre, levelet kaptak Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől, amelyben közlik velük: vagy kinyitnak 15 napon belül, vagy vissza kell adniuk a koncessziós jogaikat.

Az ND Nonprofit Zrt. arról is beszámolt, hogy ahol nincs Nemzeti Dohánybolt, ott "ideiglenes ellátóhelyeket" jelölnek ki. Ugyanez vonatkozik azokra a kistelepülésekre, ahol senki nem pályázott trafikra. "Jelenleg 1150 hely kap a törvény szerinti kijelölés által lehetőséget a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenység folytatásához, mely az új, eredményes pályázat alapján megkötendő koncessziós szerződés aláírásáig gyakorolható" - írják.