Nagy bejelentésre készül Csányi Sándor

2013.07.24. 10:30 Módosítva: 2013.07.24. 10:46
Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója szűk körben tájékoztatja a magyar sajtót ma délelőtt a váratlan részvényeladási rohamjáról.

Információink szerint ma délelőtt 11 órakor, a magyar sajtó szűken megválogatott képviselői előtt ad tájékoztatást Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója váratlan részvényeladásairól. Az Indexet nem hívták meg a tájékoztatásra. Az mno.hu úgy tudja, a magyar médiumok közül a TV2 és a távirati iroda munkatársai mellett az ATV, a Népszabadság, az Origo és az RTL Klub kaptak meghívást az eseményre.

A külföldiek közül a Dow Jones, a Bloomberg és a Reuters tudósíthat bentről. Érdekesség, hogy a szintén a közmédiához tartozó Kossuth Rádió és a Magyar Televízió Híradójának stábja nem juthatott be az OTP épületébe. Az ajtó ugyancsak zárva maradt a Hír TV kamerája, illetve Magyar Nemzet, a Hvg előtt is. Az OTP sajtófőnöke az épület előtt annyit közölt a Hír Televízióval, hogy nem szeretnék kommentálni, miért csak a fenti médiumok nyerhettek belépést.

A spekuláció máris felizzott, hogy mit jelenthet be a bankvezér. Értesüléseink szerint téves, hogy Csányi elérhetetlen volt az utóbbi napokban, sőt, ennek az ellenkezője igaz, mivel sajtófőnökével folyamatos, különösen intenzív kapcsolatban állt.

Az eddig felmerült forgatókönyvek szerint sok minden szóba jöhet. Lehet, hogy a kormány lépései miatt akar kiszállni a banküzletből, de vadabb spekulációk is köröznek a piacon – egyesek azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a bankvezér politikusnak áll. Viszont a részvény kereskedését nem függesztették fel, tehát nem valószínű, hogy lemondana.

A kormány mai ülésén dönthet az OTP-t is nagyban érintő újabb devizahiteles mentőcsomagról, erről erre olvashat tovább.

Mit jelent be Csányi?

  • 2517
    Neymart kölcsönkapja a Felcsút, erre kellett a 8 milliárd
  • 1590
    Felfedi, hogy igazából egy Bilderberg-gyíklény
  • 1528
    Már minden mindegy: nyilvánosan elszívja az első spangliját
  • 732
    Lehúzza magáról a Csányi jelmezt és Széles Gáborrá változik
  • 568
    Óriási gerillakampányt indít a Pick tokazsírnak
  • 531
    Belép Fodor Gábor liberális pártjába, vagy a 4K!-ba