Leszámolnának a hajrablókkal

2013.08.15. 10:03

A venezuelai lányokat és asszonyokat meg fogja védeni a rendőrség azoktól a lelkiismeretlen gengszterektől, akik üzleti célból ellopják a hajukat - jelentette ki maga az ország elnöke.

Nicolas Maduro venezuelai államfő felszólította a rendőrséget, hogy indítson hatásos akciókat azok ellen a gengszterbandák ellen, amelyek ellopják a nők haját. Az eltulajdonított hajat, amelyek sokszor úgy vesznek el az azt fáradságos munkával megnövesztő tulajdonostól, hogy fegyvert fognak az illetőre, fodrászatoknak adják el, amelyek hajhosszabbítókat és parókákat készítenek belőle.

A támadások az utóbbi időben elszaporodtak, különösen az ország második legnagyobb városában, Maracaibóban - idézi a Napi Online a BBC hírét. Nem egy nőtt többször is megtámadtak már.

Maduro a hírek szerint különösen kemény szavakkal ostorozta azokat a lelkiismeretlen "maffiózókat, akit levágják leányaink haját". Az ország fővárosában, Caracasban egy vasúti pályaudvar átadásán elmondott beszédében garanciát vállalt arra, hogy bilincs kerül a tolvajok ollót csattogtató kezére. A beszámolók szerint a nőket gyakran arra utasították, hogy fogják össze lófarokba a hajukat, mert úgy könnyebb levágni.

A BBC helyi tudósítója, Irene Caselli ugyanakkor arról számolt be, hogy a hatóságokhoz eddig egyetlen formális feljelentés sem érkezett hajlopás miatt. Az egyik áldozat azt mondta egy helyi újságnak, hogy azért nem fordult a rendőséghez, mert attól tart, hogy nem vennék komolyan a bejelentését.