367 millióból épült bicikliút

2013.08.21. 12:06

Fontos elemmel bővült a Veszprém környéki kerékpárút-hálózat, amely a remények szerint tovább épül a Káli-, illetve a Tapolcai-medence irányába – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Nemesvámos és Veszprém közötti új, 367 millió forintba kerülő kerékpárút átadási ünnepségén szerdán.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a térségi politikusok és turisztikai szakemberek szándéka az, hogy meghosszabbítsák az idegenforgalmi szezont a Bakony bevonásával. Ebben az első fontos lépés ez a kerékpárút: akik a Balatonon nyaralnak, bejöhetnek a városba, illetve akik Veszprémbe érkeznek, kilátogathatnak kerékpárral Nemesvámosra – tette hozzá.

A kerékpárút összesen 367 millió forintból épült meg, amelyhez 303 millió forint európai uniós forrást vettek igénybe, további, több mint hatmillió forintot pedig pályázati úton nyert Nemesvámos a pályázati önrész biztosításához.

A beruházás kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft. volt, az útvonal hossza 4,1 km, amelyből 2,2 km Nemesvámos, 1,9 km Veszprém közigazgatási területére esik.