Itt a 100 ezer forintos pénztárgép

2013.08.27. 11:43 Módosítva: 2013.08.27. 12:08

A Nemzetgazdasági Minisztérium tárgyalásokat kezdeményezett az engedélyezett pénztárgépek forgalmazóival, hogy az adóhatósággal online kapcsolatra képes pénztárgépek árát csökkenteni lehessen. Korábban az Index megírta, sokáig három forgalmazó egyetlen pénztárgéptípusa kapott forgalmazási engedélyt, ami a váltásra kötelezett boltosoknak nagyon sokba került.

Hétfőn a koreai gyártmányt forgalmazó Alt Cash Kft. tulajdonosaival sikerült aláírni egy megállapodást, amiben a társaság vállalta, hogy a pénztárgépgyártás elősegítése érdekében kapott támogatás fejében 2013. november 30-ig tízezer darab pénztárgépet legfeljebb nettó százezer forintért értékesít – közölte az NGM. „Ilyen eladási ár mellett az adóhivatalnál igényelhető gépenkénti támogatásnak köszönhetően már bruttó ötvenezer forintért is hozzá lehet jutni a teljes piaci áron 138 ezer forintba kerülő gépekhez.”

Hogy minél több vállalkozás juthasson olcsó pénztárgéphez, a megállapodás kiköti, hogy egy vevőnek legfeljebb kettő kedvezményes pénztárgépet lehet eladni.