Új stratégiai partnere lesz a kormánynak

2013.09.04. 07:57

Stratégiai megállapodást ír ma alá a kormány és a Hewlett-Packard (HP). A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a HP Magyarország részéről pedig Gonda Gábor vezérigazgató írja alá. A rendezvényen Gonda Gábor bejelenti a HP Magyarország Kft. legújabb kapacitás-bővítését, amelyen keresztül újabb munkahelyeket teremt Magyarországon.

Tavaly a HP Magyarország 114 milliárd forint árbevételre tett szert, ebből 74 milliárd forint volt az exportbevétel. Az amerikai HP számítástechnikai és informatikai konszern idén májusban stratégiai fontosságú, kiemelt globális rangra emelte magyarországi érdekeltsége budapesti szolgáltató központját.

A HP Magyarország összesen 2300 embert foglalkoztat. Közülük 1500 dolgozik az anyavállalat stratégiai fontosságú egységévé (Shared Service Center, SSC) előléptetett budapesti szolgáltatási központjában. Az anyavállalat, a HP a világ több mint 70 országában van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 300 ezret. A konszern 2012-ben 120 milliárd dollár forgalmat ért el.

A kormány eddig 29 Magyarországon működő, kiterjedt nemzetközi háttérrel rendelkező nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást. A tervek szerint összesen 40 céggel írnak alá hasonló dokumentumot.