no

Milliókat csalt ki a tévéjós

2013.09.10. 15:09

B. István jós 3 millió forintot kért el egyik ügyfelétől, hogy "levegye a pénzről a rontást", majd soha többé nem adta vissza neki, írja a Blikk.

Van rá példa

A gazdasági antropológiában egyébként nem ismeretlen a pénz megáldásának jelensége. Általában a kapitalizmussal még csak ismerkedő hagyományos társadalmakban találkoztak gyakran az antropológusok azzal a rítussal, hogy gyanús, tisztázatlan viszonyokat megtestesítő pénzt megáldja valaki, ezzel egyfajta sprituális tisztaságot hozva.

Michael Taussing például arról is írt, hogy a dél-amerikai parasztságnál nem volt ritka a pénz megkeresztelése. Peter Geschiere pedig Kamerunban találkozott hasonló boszorkánysággal.

"Az összes megtakarított pénzem és örökségem volt, amit az üzletemben is forgattam, de István azt mondta, romlott az a pénz! Addig ne is várjam a családi üzlet fellendülését, amíg le nem veszi a rontást. A jós megnyerő volt, s valahogy képtelen voltam ellentmondani neki, pedig soha senki nem szedett rá korábban." - mondta a sértett, aki most perre ment. A jós szerint csak kölcsönről van szó, amit majd törleszt.

A jós a Boldog Teréz Anya Keresztény Egyház lelkészeként ezoterikus istentiszteleteket tart, illetve élő internetes adásban, e-mailben és telefonon is jósol, sőt Stephanus Hellseher néven Németországban is űzi a mesterségét. Adatlapja szerint négy nyelven beszélő, krisztusi energiával dolgozó tisztánlátónak, segítő kéznek vallja magát, aki testen kívüli élménye után lett spiritiszta, azóta hangokat halló, szellemekkel kommunikáló médium is.

Stephanus