Eladta egyik leányát a KBC Bank

2013.09.24. 10:37

Pénzügyi befektetői csoportoknak adta el a belgiumi KBC Bank NV a tulajdonában lévő KBC Bank Deutschland AG leányvállalatot, közölte a KBC Bank.

A vásárlók csoportját egyebek között a Teacher Retirement System of Texas nyugdíjalap, illetve az Apollo Global Management, LLC, Apollo Commercial Real Estate Finance, Inc., valamint a Grovepoint Capital LLP (Grovepoint) pénzügyi befektetők alkotják. Az értékesítés versenyhatósági és felügyeleti engedéllyel valósulhat meg. A KBC Bank Deutschland a tulajdonosváltást követően is elkötelezett tevékenysége folytatása mellett - áll a közleményben. (A magyar K&H Bank  tulajdonosa is a belga KBC.)

A KBC Bank Deutschland profilja pénzügyi szolgáltatások nyújtása német középvállalatoknak, illetve ingatlanfinanszírozási, cégfelvásárlási, vagyonkezelési szolgáltatások nyújtása tehetős magánszemélyeknek.

A német érdekeltség értékesítése 100 millió euró tőkét szabadít fel a KBC számára elsősorban a túlzott kockázatokkal terhelt eszközeinek csökkenése formájában. A művelet nem befolyásolja érdemben a KBC pénzügyi helyzetét.

A KBC 2009 novemberében főbb piacain, Belgiumban és Közép-Kelet-Európában (Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Bulgária) tevékenységi körének lakossági és kisvállalati üzletággal való bővítésében, valamint kockázatos eszközállományának csökkentésében állapodott meg az Európai Bizottsággal. A KBC Bank Deutschland a működési területén szerzett tapasztalatai ellenére is a leépítendő eszközök listájára került.