Elhidegül az Erste a postától

2013.09.30. 17:52

Az Erste Bank szeptember 30-i hatállyal felbontotta szerződését a Magyar Postával, amely a folyószámlák, megtakarítási termékek, hitelkártya, folyószámlahitel és személyi kölcsön közvetítésére vonatkozott. Így jövő áprilistól így megszűnnek az ezekhez a termékekhez kötött szolgáltatások a postahelyeken, az Erste Bank hálózatában azonban teljes körűen igénybe vehetik azokat.

A lépést közleményében azzal magyarázza az Erste, hogy a posta megváltozott stratégiája nem tette lehetővé a köztük fennálló szerződéses rendszer néhány elemének fenntartását. A Magyar Postát a bank továbbra is fontos üzleti partnerének tekinti, a társasággal kötött egyéb szerződései változatlanul érvényben maradnak – írja közleményében a bank.

Az Erste Bank tavaly decemberben azt jelentette be, hogy megszűnik az Erste Befektetési Zrt. és a Magyar Posta közötti együttműködési megállapodás, így az értékpapírszámlával rendelkező postai ügyfeleket 2013. február 1-jétől kizárólag az Erste Bank országos fiókhálózatában szolgálják ki. Közölte továbbá, hogy ezzel párhuzamosan üzletfolytonossági megállapodást kötöttek, amely továbbra is biztosítja az ügyfelek számára a bankszámla-szolgáltatásokat a postákon.

A posta idén júliusban közzétette, hogy stratégiai együttműködést kötött az FHB Jelzálogbankkal, ennek keretében a két fél irányítása alá kerül a Díjbeszedő Holding (DBH), továbbá az FHB részesedést szerez a Magyar Posta Befektetési Zrt.-ben, amely a postákon szándékozik befektetési szolgáltatási termékeket értékesíteni, illetve ilyen jellegű szolgáltatásokat nyújtani. A tranzakció zárását szeptember 30-ra prognosztizálták.