A Sanoma kiszállt a tankönyvpiacról

2013.10.08. 16:55

Hét év után ismét 100 százalékos hazai tulajdonba került vissza a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt., (régi nevén Nemzeti Tankönyvkiadó) miután a Sanoma értékesítette a tulajdonrészét.

A vállalat továbbra is a nemzeti köznevelési rendszer megújulásához szükséges minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának - áll a cég közleményében.

A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a mértékadó magyar tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében.

Az NTK Magyarország vezető tankönyvkiadójaként továbbra is a nemzeti kultúra egyik legjelentősebb megőrzője és átadója a jövő nemzedékei számára. A kiadó az összes iskolai évfolyam minden tantárgyához készít tankönyvet, taneszközöket, a legtöbb tárgyból többfélét is. Az általános és középiskolai, valamint a felsőoktatási kiadványok mellett folyamatosan felvállalja a nem üzleti célú, speciális — többek között a sajátos nevelési vagy a nemzetiségi — igényeket is kielégítő tananyagok fejlesztését. Az NTK kiadványainak többsége színes, a legmagasabb szintű felhasználói elvárásokhoz igazodik. A kiadó a magyar pedagógiai hagyomány legjavára támaszkodva — nemcsak a tartalmat, hanem a kivitelezést tekintve is — nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Kínálatában a legújabb igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a digitális tananyagok is.

A tranzakció az NTK-Oktatási Holding Zrt.-hez tartozó minden leányvállalatot érint, így a Perfekt Zrt.-t is, mely piacvezető a hazai pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában.

Az iparági információk szerint a kormány évek óta nyomás gyakorolt a Nemzeti Tankönyvkiadót Zrt.-re, a névváltás után a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-re (NTK), hogy adja el tulajdonát az államnak - írja a napi.hu.

A Sanoma azonban most nem az államnak, hanem a kiadó menedzsmentjéből álló magyar tulajdonú társaságnak értékesítette az NTK Zrt.-t. A kiadó tavaly nettó 5,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított, alkalmazottjainak száma 127 fő. A cég az elmúlt években tartósan nyereséges vállalkozás volt, tavaly 685 milliós adózott eredményt produkált, 2011-ben 809 milliót, míg az azt megelőző években egy milliárd forint feletti profitot termelt a tulajdonosoknak.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!