Újabb pert nyert az adósokat védő ügyvéd

2013.10.09. 07:17 Módosítva: 2013.10.09. 07:28

Ismét pert nyert Léhmann György ügyvéd egy devizahiteles adóst képviselve – tudta meg az Index. Ezúttal a Szegedi Ítélőtábla döntött a Raiffeisen Bankkal szemben. A bírósági határozat szeptember 4-én született, de nem jogerős: a másodfokú bíróság visszaküldi az ügyet első fokra.

Az ügy részletei  – állítja Léhmann György – szinte pontosan megegyeznek azzal a perrel, amelyben szeptember 19-én hozott ítéletet a Pécsi Ítélőtábla. Itt is a szerződés egy feltételének a semmisségét, de nem a teljes szerződés megsemmisítését akarta elérni a felperes, és ennek megfelelően ítélt a bíróság másodfokon.

A kifogásolt rendelkezés a devizahitel-szerződésben ezúttal is a kamat bank általi egyoldalú módosításának nem átlátható feltételrendszere volt. Ezért, szól az ítélet, az erről szóló rendelkezés érvénytelen. Viszont az egész pert újra kell kezdeni, mivel a kezelési költséggel kapcsolatos problémákat nem bizonyította elég meggyőzően a felperes.

Hétfőn írtunk arról, hogy Léhmann György először ért el jogerős pergyőzelmet devizaadóst képviselve. Az ügyvéd a szeptember 19-én meghozott döntést követően arról beszélt, hogy „megdöntötte a devizahitelezést Magyarországon”. Az OTP azonban nem így gondolja, ezért jelezte, hogy jogorvoslati kérelemmel fordul a Kúriához.