Decemberig bezár a pápai uszoda

2013.10.20. 18:25

A látogatottság folyamatos csökkenése és az emiatt kieső bevételek miatt ideiglenesen bezár a pápai Várkertfürdő uszodája – írja az Infopápa.hu.

A Várkertfürdő honlapja szerint az uszoda október 28-tól december 20-ig tart zárva, a termálfürdő és a gyógyászat viszont változatlan nyitvatartással működik tovább. Az uszodát azért kell bezárni, mert a Várkertfürdő látogatottsága csökken: amíg 2004-ben több mint 350 ezer fő fordult meg a fürdőben, addig 2012-ben 250 ezerre csappant a látogatók száma.

A pápai polgármester, dr. Áldozó Tamás azt mondta, a fürdőt irányító képviselőtestület felhatalmazására 2013 hátralévő hónapjaira és a 2014-re üzleti tervet fog készíteni, amely a társaság piaci körülmények közötti működését is garantálni tudja, illetve a fürdő kisebbségi tulajdonosához, az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez fog fordulni, hogy törzstőke-emelésről, vagy kölcsönről tárgyaljanak.

A Várkertfürdő 2002-ben vett fel hitelt, de mivel piaci alapon nehéz fenntartani egy uszodát, a szolgáltatásokat most csökkentenie kell a vezetésnek. Mivel a részvénytársaság kiadásainak minden harmadik forintját az uszodára kell fordítani, a bevételeknek pedig egy számjeggyel kifejezhető része származik az uszodából, ezért döntöttek az ideiglenes bezárás mellett most.

Az Index kérdésére, hogy mi lesz az uszoda bérleteseinek a sorsa, és hogy hova járnak mostanantól a testnevelés órai keretein belül eddig itt úszó pápai általános iskolások, a Várkertfürdő munkatársa elmondta, hogy csak hétfő reggel tudnak hivatalos választ adni.