Áldoktor csaló portyázik a szállodákban

2013.10.31. 11:25

Egy magát doktornak kiadó csaló veri át sorozatban a magyar szállodákat: hosszú távra foglal maga és a lánya részére szobát, de a megjelenő negyvenes nő egy éjszakai tartózkodás és jelentős fogyasztás után mindenhonnan fizetés nélkül távozik.

A hotelek a Szállás.hu közreműködésével szervezkednek ellene. Kiderült, hogy a csaló az elmúlt időszakban egy IP-címről, de eltérő e-mail címekkel és fiktív adatokkal több mint 22 foglalást indított. Az oldal felvette a szállodákkal a kapcsolatot, eddig már öt partnerük jelezte, hogy náluk sem fizették ki a számlát.

Minden esetben ugyanazt a stratégiát követte: magát doktornak kiadva hosszú távra, nagy értékben foglalt szállást. A hoteleknek előre jelezte, hogy az első éjszaka csak a lánya fog megjelenni a helyszínen, de a számlát majd ő rendezi.

Szállásfoglaláskor az esetek többségében nem kell előleget fizetni, és a szállásadók egy része jóhiszeműen a bejelentkezéskor sem kér kauciót. A csaló – egy átlagos kinézetű, 40 év körüli nő –, ezt kihasználva jelent meg a hotelekben, fogyasztott, majd egy éjszaka után távozott. A szállodák csak akkor jöttek rá az átverésre, amikor az állítólagos szülő nem jelent meg. Az eddig összegyűjtött adatok alapján jelentős mértékű a kár, volt olyan eset, ahol közel 100 000 forintos számla maradt kifizetetlen.