Erzsébet-utalvány van, volt és lesz

2013.11.07. 12:16 Módosítva: 2013.11.07. 12:17

Marad az Erzsébet-utalvány, felhasználási feltételei sem változnak – közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

A napokban több sajtóorgánumban is olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a kabinet mérlegeli az Erzsébet-utalvány megszüntetését vagy átalakítását oly módon, hogy kizárja a felhasználhatóság köréből az élelmiszer-vásárlást.

A kormány szerdán megtárgyalta az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatos kérdéseket; a tárcákhoz eddig érkezett visszajelzések alapján a munkavállalók számára ez a juttatási forma fontos, szeretik, így marad – jelentette ki Giró-Szász András az MTI-nek.

A kormányszóvivő ezzel megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárának hétfőn a parlamentben, egy képviselői kérdésre adott válaszát, amelyben Cséfalvay Zoltán leszögezte: nincs szó az Erzsébet-utalvány megszüntetéséről vagy felhasználási lehetőségeinek szűkítéséről.

Korábban felmerült, hogy Orbán Viktor határozottan követeli az Erzsébet-utalvány kivezetését a közszférából, ám nagyon nagy a háttérben zajló lobbiháború, és döntés csak a jövő héten születhet. A hírek szerint a Szép-kártyás érdekcsoportok állhattak az ügy háttérben.