Ilyen színűek lesznek a rezsiszámlák

2013.11.11. 09:23

Arról már írtunk korábban, hogy Németh Szilárd rezsibiztos annyira fontosnak tartja, hogy különböző színűek legyenek a havi számlák, hogy erre külön törvényjavaslatot is beadott. Pénteki javaslatában, melyet hétfőn már a gazdasági bizottság tárgyal, sok egyéb mellett meghatározza a betűméretet (11-es) és a betűtípust (Times New Roman) is, és különös hangsúlyt fektet a színekre.

De milyen színe van a rezsinek? Németh javaslata szerint az áramszámla színe a korall, a gázé a sötét narancssárga. Ha távhő, akkor halvány szilvaszín, a víziközmű számlája vízszínű. A hulladékhoz a lime színe illik Németh szerint. A kéményseprő cégeknek viszont szerencsére nem fekete számlára kell majd fehér betűket nyomtatni, megkímélték őket egy sárgával.

közműszínek ok 640 2

Az emberek olykor jelentéssel ruházzák fel a színeket. Emlékezetes például Gilbert Baker 1978-as meleg büszkeség zászlója. Nála a rózsaszín a szexualitást, a piros az életet, a narancssárga a gyógyulást, a sárga a napot, a zöld természetet, a türkiz a művészetet, az ibolya pedig a lelket szimbolizálta.