Milliárdos főtér-felújítás lesz Egerben is

2013.11.14. 14:14

Aláírták Egerben a Dobó térre és a hozzá kapcsolódó területek fejlesztésére vonatkozó kivitelezői szerződést: a több mint 2,6 milliárd forintos beruházás része az egri történelmi belváros 25 projekteleméből álló, tavaly szeptemberben kezdődött, a mostani várakozások szerint 5,5 milliárd forintos, főleg uniós pénzből történő rehabilitációjának.

Nemcsak a több mint 7000 négyzetméteres Dobó tér, hanem a várhoz közel található közösségi tér, a Végvári Vitézek tere, a Gárdonyi Géza tér, valamint a környező utcák és a patakmeder egy részét is felújítják. A teljes terület meghaladja a 20 ezer négyzetmétert, Eger belvárosának tíz utcája és tere újul meg teljesen, a közműcserét is beleértve.

A kivitelező konzorcium decemberre veszi át a munkaterületet, és még idén megkezdik a közművek feltárását, valamint egy nagyobb szennyvízcsatorna átépítését. A kivitelező ígérete szerint a karácsonyi időszakban nem akadályozzák az itt található üzletek forgalmát.

A megújult területet várhatóan jövő októberben adják át a városnak. A belvárosi rehabilitációs projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.