Elcsalták a nyerő lottószelvényt

2013.11.24. 12:04
Ahelyett, hogy értesítették volna egymillió dolláros nyereményéről, inkább adtak neki készpénzben ezer dollárt a csaló New York-i kisboltosok.

Tessék, itt van ezer dollár – mondta egy New York-i kisboltos annak a férfinak, aki bevitte a boltba nyerő lottószelvényét. A baj csak az, hogy a boltosnak ehelyett szólnia kellett volna az angolul nem túl jól beszélő nyertesnek, hogy viheti az egymillió dolláros főnyereményt. Az ezer dollárt odaadták készpénzben.

Amikor az áldozat másnap gyanút fogott, és visszament a boltba, hogy számon kérje az eladókat, azok csak annyit mondtak: "na jó, itt van tízezer dollár, de csak akkor, ha nem szólsz a rendőröknek" – írja a Reuters.

A helyi szabályok szerint egyébként minden 600 dollár feletti szerencsejátékos nyereményt központi helyen lehet csak átvenni, kisboltokban nem. Ebben az esetben viszont a rendőrök szerint a Long Island-i kisboltosok tudatosan ki akarták csalni a nyerő szelvényt a tulajdonosától. Az eladók ügyvédje szerint viszont "egyszerű félreértés" történt.