Tarolt a tökmártás a konyhásnénik versenyén

2013.11.25. 14:40

Tíz csapatból hat dobogós lett a konyhásnénik országos versenyén, az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyen (OKÉS). A versenyzőknek háromfogásos menüsort kellett készíteniük hazai, őszi alapanyagokból, három óra alatt tíz adagot.

861001 548384648579190 57440951 o
Fotó: Miniszterelnökség / kormány.hu

A versenyen végül az Elamen Zrt és a Hungast Kft. csapata bizonyult a legjobbnak, a NÉBIH különdíját az Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha vihette haza, a KÖZSZÖV különdíját pedig a BAJA Marketing Kft. csapata nyerte el.

Az étlapon nem a szokásos menzakaják szerepeltek. Volt többek között őszi, fűszeres vöröslencse leves, almás, birsalmás zabpelyhes muffin, és sütőtökös csirkemell, grillezett hagymával, sült túróval és tökmártással is.

A szakemberekből álló zsűri a főzés alatt figyelte, hogy csapatok betartják-e az élelmiszerbiztonsági előírásokat, az értékelés során pedig az íz mellett pontozták többek között a tálalást, a kreativitást, és azt is, hogy a recept elkészíthető-e több száz adagban. A szakma egységét mutatja, hogy csupán árnyalatnyi különbségek akadtak a csapatok között.

Aranyérmet nyert az Elamen Zrt. és a Hungast Kft., ezüstöt az Eurest Kft. és a Sodexo Kft., míg harmadik helyen a Junior Harmónia és a Vasi fogadó Kft. csapata zárt.