90 milliárdból építkezne Demján

2013.11.27. 13:54

Háromszázmillió eurós, nagyjából 90 milliárd forintos ingatlanberuházásra készül Kassán a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó TriGranit nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport, írta a távirati iroda.

A beruházás keretében a befektető egy többfunkciós központot építene Kassa központjában, az egykori Malinovszkij kaszárnya területén. Az építkezés, amely a tervek szerint három évig tartana, 2015-ben kezdődhet meg.

A komplexum üzleteknek, irodáknak, sportlétesítményeknek, köztük minigolf- és korcsolyapályának ad majd otthont, de lakásokat is építene a befektető. A komplexum megépítéséhez a cég egy négyhektáros területet vásárolna meg Kassa városától, ennek áráról egyelőre nem született megegyezés.

A volt Malinovszkij kaszárnyát a város önkormányzata részint azért akarja eladni, mert annak területe évek óta kihasználatlan, részben pedig azért, mert az így befolyó összegből kívánja rendezni egy előnytelen szerződésből származó 10 millió eurós adósságát. A TriGranit csoport korábban Szlovákiában már több jelentős beruházást is elvégzett.

Ilyen beruházás volt a Pozsonyban a múlt század kilencvenes éveiben felépített Polus bevásárlóközpont, valamint az annak tőszomszédságában később épült Millenium Tower I és II irodaházak is.