Rendeljen magyar Mercedest a netről!

2013.12.03. 15:43

A Mercedes-Benz mától megkezdte az online autóértékesítését Németországban (melyet ide kattintva érhet el). A vásárlóknak csupán néhány adminisztrációs részlet miatt kell bemenniük egy Mercedes szalonba.

Az autókat nem csak a kereskedésben lehet majd átvenni, hanem igény esetén házhoz is szállítják azt. Az online kínálatban már 70 modell elérhető, köztük a kizárólag Magyarországon gyártott négyajtós CLA kupé. A cég az online vásárlás lehetőségével a legfiatalabb generációt célozta meg, írja a Portfolio az Automotive News Europe-ot hivatkozva. 

A BMW ügynökökkel megy házalni

A BMW is egyre inkább az online autóeladásokra tér át. Emellett egy Mobile Sales Force-nak nevezett értékesítési csatornán keresztül a potenciális ügyfelek otthonában adnának el BMW-ket, vagyis a az értékesítők házhoz mennének. A BMW a hivatalos indoklás szerint nem elsősorban profitcélokat követ az új értékesítési modell bevezetésével, hanem az ügyfelek változó igényeit követi.

A BMW a nagyvárosokrban, például Münchenben, Berlinben, Hamburgban, Frankfurtban és Düsseldorfban megtartaná már meglévő kereskedéseit, de a kisebb városokban lévő szalonok közül többet is bezárnának. Az átalakítások elsősorban a márka saját üzemeltetésében lévő szalonjait érintenék.