Tavaszig sem kell várni az energiacellára

2013.12.03. 12:02

Magyarország hatodik leggazdagabb embere, Széles Gábor még tavasszal jelentette be, hogy találmánya segítségével "Magyarország olyan növekedési pályára áll, amin már vagy ötszáz éve nincs és Orbán Viktor kétharmaddal nyer megint”. A nagy találmányt, az energiacellát őszre ígérte, de eddig egyelőre nagy volt a csend körülötte. A Hír24-nek adott interjúból azonban fontos részletek derültek ki.

Például, hogy azért csúszik az energiacella, mert a nemzetközi kooperációban készülő berendezés fejlesztése a vártál lassabban megy. Széles Gábor korábban azt írta: "kiszállt a kalitkából a madár, három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát", az interjúban viszont már arról beszélt, hogy a madár már egy hétig tud repülni, így tavaszig sem kell várni, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát. Az energiacella működéséről Széles annyit árult el, hogy 

Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció.

Az energiacella ugyanakkor nem a gravitáción alapszik, Széles szerint a Naprendszeren belüli energiához kötődik, és idővel otthonunkba is vehetünk belőle. Széles arról is beszélt, hogy istenben és az ufókban is hisz:

Miért ne derülhetne ki az is, hogy az értelmes lényeknek nemcsak az általunk eddig ismert földi mutációi léteznek? És az miért lenne elképzelhetetlen, hogy a földi vallások is csupán egy magasabb rendű vallás szerény mutációi? Előbb-utóbb éretté válunk az információra, de még úgy száz-százötven évet várnunk kell ahhoz, hogy az idegen lények megjelenését ne drámaként élje meg az emberiség.

Széles elmondta, hogy nem akar politikus lenni, de vállalta volna a gazdasági miniszteri posztot az Orbán-kormányban, mert szerinte az nem politikusi munka, hanem gazdaságfejlesztési feladat.