Széles: Orbán előre látta a jövőt

2013.12.04. 13:03

Széles Gábor szerint Orbán előre látta a világ energetikai változásait, azt nem tudja pontosan, mekkora a saját vagyona, a médiavállalkozásba erkölcsi alapon kezdett, és jelenleg épp Tiger Woods-kompatibilis golfpályát építtet – derül ki Széles Gábor Hír24-nek adott interjújának második részéből.

Azzal kapcsolatban, hogy Széles eleinte kritizálta a Fidesz-kormány gazdaságpolitikáját, a vállalkozó azt mondta: 

Ma már jó módszernek tartom az adócsökkentést. A miniszterelnök jóval több információval rendelkezett és rendelkezik ma is a világgazdaságról, mint én, ezért lehet, hogy 2006-ban és 2010-ben is nálam pontosabban látta a jövőt.

Eleinte a rezsicsökkentést is támadta, de aztán rájött:

Orbán Viktor előre látta a világ energetikai változását. Azzal, hogy az Egyesült Államok önfenntartóvá vált, kihúzta az energiaszőnyeget az arabok alól, zuhan az olaj- és a gázár. E prognózissal a fejében Orbán nyugodtan bevállalhatta a rezsicsökkentést, hiszen lépésével nem lehetetlenítette el a szolgáltatókat.

Széles arról is beszélt, hogy:

  • médiavállalkozását nem üzleti előnyszerzés miatt hozta létre, hanem a Fidesz 2002-es bukása után úgy gondolta, hogy erősíteni kell a jobboldal médiáit, hogy nagyobb esély legyen a győzelemre.
  • Fél órán át volt úttörő, de az anyja megmentette.
  • A szakmával konzultálva került ki a negyedik csillag a zalacsányi kastélyra.
  • Nem csak az energiacella foglalkoztatja: olyan fejlesztésen is dolgozik, ami alapvetően változtathatja meg a dízelmotorok fogyasztását és környezetterhelését. A vevő az amerikai hadsereg lehet.