Ha a Mol bezárja a finomítót, nincs megállapodás

2013.12.05. 16:02

Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter szerint bűncselekmény lenne az INA dolgozói, a horvát ipar és az energiastabilitás szempontjából is, ha bezárnák az INA finomítóit.

A miniszter szerint ha a Mol stratégiája a finomítók bezárása, akkor a horvát kormány nem fog megegyezni a Mollal. A gazdasági minisztertől megkérdezték: a kormány vagy a horvát tárgyalódelegáció kapott-e hivatalos tájékoztatást a Moltól, hogy az INA horvát finomítóinak bezárását tervezi. Vrdoljak szerint a kormány még nem kapta meg a Mol stratégiai tervét az INA-ról, és ezt nevezte a legnagyobb gondnak.

„A kormány várja a terveket, már a következő tárgyalási forduló előtt is. Abban bízom, hogy bemutatják nekünk a stratégiai tervüket, hogy meg tudjuk vitatni” – mondta Vrdoljak. A horvát állam és a Mol tulajdonában lévő INA olajipari vállalat jövőjéről szeptemberben kezdődtek megbeszélések. A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal.