Troll még ilyen magasra nem jutott

2013.12.18. 11:12

Ismeri azt a mámorító érzést, amikor minden láncot elszakítva, a tudomány rácsain kitörve, szabadon szárnyalhat a képzelet és a valóság között? Amikor komoly emberek hallgatják udvarias türelemmel, miközben ön felszabadultan cikázik szkíták, agyféltekék, egyszemű, és félszemű nyelvek, víz, levegő, fény és fastruktúrák között. Mindezt a Kempinskiben, egy szakmai, üzleti konferencián?

Ez a kiváltság mindeddig egyetlen embernek adatott meg, aki kis ábrájával, ősmagyar agysebészeivel, a japán és magyar gyerekfenekek összehasonlító elemzésével bármely konferencia-előadást véletlenből és kontrollálatlan elemekből szőtt, megismételhetetlen neoavantgárd műalkotássá emelt.

Most azonban Matolcsy Györgyöt is utolérte az a bizonyos minden mestert utolérő pillanat. Tanítványa túlszárnyalta őt. Kedvenc devizahitelese, Doubravszky György, akit ezoterikus, hitelkárosult életformát űző könyvkiadósból először pénzügyi ombudsmanná, majd a Magyar Nemzeti Bank egyik igazgatójává emelt az élet, olyan előadást tartott a Magyar Üzleti Fórumon, amely teljesen új dimenziókat nyit meg a világ trolljai előtt.

Nem akarunk spoilerezni, de a Kovács Árpád KT-elnök és Balog Ádám MNB-alelnök társaságában előadott prezentációnak tényleg minden szlájdja csodálatos, az ív koherens, nincs az a kötekedő pénzügyes, aki ki tudná forgatni Doubravszky szakmai érvelését. Obi wan jól kitanított, ifjú Skywalker!  (Nem hallott még Doubravszkyról? Portrénkhoz kattintson ide.)