Aki dízelt lopott, az kukoricát is

2013.12.27. 09:47

Lopás miatt indított eljárást a kisbéri rendőrkapitányság két helyi férfi ellen, akik a gyanú szerint gázolajat loptak egy rédei családi ház udvarán parkoló tehergépkocsiból, és egy másik lopássorozatot is beismertek – police.hu. Amit elloptak idén decemberben:

  • 30 liter gázolaj;
  • 20 mázsa kukorica.

A tulajdonos december 26-án tett feljelentést a rendőrségen, miután a jármű mellett megtalálta az elkövetők által lefeszített tanksapkát. A kisbéri rendőrök még aznap elfogtak, majd gyanúsítottként kihallgattak egy 21 és egy 19 éves férfit.

Egyikük részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy december 24-én követték el a bűncselekményt. Ismerték a sértettet, így azt is tudták, hogy az udvart a kert végéből kell megközelíteni. Csövet vittek magukkal a gázolaj leszívásához, a kannákat viszont helyben szerezték be. Kettő ötliterest és egy húszliterest töltöttek meg üzemanyaggal, majd a zsákmánnyal együtt távoztak a telekről.

A gyanúsított kihallgatásán egy másik bűncselekmény elkövetését is elismerte. Bevallotta, hogy társával december 16. és december 18. között egy bakonybánki műhelyből 20 mázsa morzsolt kukoricát tulajdonított el. A két férfit a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.